super snelle en lekkere cinammon rolls

29 april 2016
c1
Ik had al langer het idee om cinnamon rolls te maken maar het kwam er eigenlijk nooit echt van. Nu ik  toch een hele week vrij ben, leek dit me het ideale moment! Het is op 1,2,3 klaar en het resultaat mag er echt wel wezen. En jongens, ik ben absoluut geen keukenprinsesje, maar het resultaat is prima!
Wat heb je nodig ?
  • een blik croissantdeeg
  • een theelepel kaneel
  • lichtbruine basterdsuiker
  • een beetje gesmolten boter

Je rolt het croissantdeeg uit en je smeert er wat gesmolten boter over. Het hoeft niet al te veel te zijn, want anders wordt het nogal snel vettig. Daarna maak je een mix van de basterdsuiker en de kaneel. Meng dit nog even goed door elkaar, zodat er geen grote brokjes meer inzitten.
Smeer de mix goed uit over heel het deeg en vervolgens kan je het gaan oprollen. Zorg er trouwens voor dat de mix er niet uitvalt terwijl je het deeg aan het oprollen bent.
Snijd het opgerolde deeg in stukjes. Soms ging het een beetje lastig, maar het maakt niet zoveel uit als het wat slordiger is. Daarna leg je ze in een schaal en kunnen ze zo de oven in! Dit voor ongeveer 20 minuutjes op 180 graden. Hou ze wel goed in de gaten want er zit suiker op dus het gaat hard!
c3
Tadaaaaa, zo komen ze dan uit de oven! Je kan er eventueel ook nog wat glazuur over doen, als je dat  lekkerder vindt. Zorg er wel voor dat je ze snel op eet, want anders worden ze hard.
Hopelijk vonden jullie mijn allereerste receptje leuk en stuur me een foto via Instagram of Twitter als je ze hebt nagemaakt!
Liefs, Cato xx

0 reacties:

Een reactie posten

Ik zou het ontzettend tof vinden als je even een reactie hierboven achterlaat. Thanks!

Back to Top