I. 3 days of Barcelona pt.1 | SPAIN DIARIES

17 augustus 2016

Hoi allemaal (*negeert het feit dat het meer dan 2 weken stil is geweest op haar blog.Whoops*). Allereerst wil ik gewoon even sorry zeggen voor het feit dat ik de afgelopen weken helemaal niets gepost heb, maar hey voor mij is het ook vakantie! Ondanks dat zal ik de komende dagen (of weken) een heleboel travel diaries online gooien over mijn reisje naar Spanje. Ik heb werkelijk geen idee hoeveel artikels het in totaal gaan worden, maar dat merken jullie vanzelf wel. Dan maken we nu even een sprongetje terug in de tijd naar 3 augustus. *Springt in de teletijdmachine*BARCELONA - DAY 1

Als een halve zombie kwam ik midden in de nacht mijn bed uit gekropen,(#ripcato) trok ik m'n kleren aan en namen we de taxi naar de luchthaven. We waren iets vroeger vertrokken want na de aanslag in Zaventem is er extra beveiliging waardoor de controle ook wel wat langer duurt. Voor mij was heel dit vliegavontuur ook wel een behoorlijke ervaring aangezien ik al méééga lang niet meer had gevlogen (ik bedoel dus echt iets van 8 jaar ofzo hé).  Anyway, de vlucht was goed verlopen en we zijn veilig geland in Barcelona. Eind goed, al goed.Nadat we onze koffers hadden gedropt in ons hotel, namen we de metro naar een overdekte markt (Mercat de la Boqueria) in het centrum van Barcelona. Je had daar mega veel kraampjes met ontzettend veel eten. Het zag er allemaal zoooo lekker en vers uit, nogal logisch dat ik ineens honger begon te krijgen. We namen wel een bakje fruit ( zo gezond ben ik wel hé,uhum). Nadien gingen we terug naar het hotel om even het zwembad in te duiken en te bekomen van onze vlucht.
Na onze siësta besloten we om weer het toeristje uit te hangen. We bezochten als eerste de Arc de Triomphe, die zich bevindt op een plein vol met palmbomen (yep, very instagramproof hehe).   


(looking fabulous as always)

Een bezoekje aan de kathedraal kon natuurlijk ook niet ontbreken, alhoewel ik moet zeggen dat ik er al veel mooiere heb gezien. Mocht je dus eens in Barcelona zijn, zou ik deze niet zo zeer aanraden. Nadat we aan iedereen in onze beste Spaans (uhum) hadden gevraagd waar het muziektheater was, vonden we hem EINDELIJK. Oh ja, ontzettend veel huizen daar zijn ontworpen door Gaudi. Ik denk dat dit er ook weer zo eentje is.In de avond gingen we eten bij één van de beste tapasbars in Barcelona. Cerveseria de Catalana. Man, wat hebben we daar veel en lekker gegeten. Je kon ons echt naar huis rollen,haha!


Nog even een avondshot om deze dag af te sluiten. Rarara, wie heeft dit huis ontworpen? Yep, Gaudi it is! Ze hebben daar in Barcelona echt de gewoonte om laat op te blijven wat voor mij wel even wennen was. Al moet ik wel toegeven dat alles daar er in de avond 10 keer mooier uitziet.

-

Ik sprong even onder de douche, trok m'n pyjama aan en ik viel als een blok in slaap. De eerste dag was vermoeiend en slopend geweest, maar we hebben wel ontzettend veel mooie dingen gezien. Benieuwd naar de rest van mijn vakantie? Kom dan snel weer even een kijkje nemen op Mesnotes! Adios!

7 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijk blogje! Het ziet eruit alsof je het heel fijn hebt gehad. En dat eten, wauw, wat ziet dat er lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw! Dat Gaudi huis is fantastisch! Wat een mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ahh, Barcelona is zo mooi! Ik wil er ook wel naartoe zeg. En doe mij ook maar zulk lekker jummy eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie foto's! Barcelona staat op mijn wish-list. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Barcelona is zo mooi, zou er graag nog een keertje naartoe willen! Hele knappe foto's heb jij genomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke foto's! Ben nog nooit in Barcelona geweest, maar het ziet er wel heerlijk uit daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk artikel! Maar, ik had je in een aflevering van Fashion Dilemma's van Denise van Iamtheknees gezien, kan dat? Ik vond het wel grappig ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het ontzettend tof vinden als je even een reactie hierboven achterlaat. Thanks!

Back to Top