II. 3 days of Barcelona pt.2 | SPAIN DIARIES

23 augustus 2016

Whoppa, helemaal fris en monter (uhum) sprong ik uit m'n bed want vandaag stonden er een             heleboel leuk dingen op de planning. Na het ontbijtje namen we de metro naar Park Guell              (ontworpen door Gaudi.Ofcourse.) Zowat 1/3 van m'n filmrol was gevuld met foto's van dit park. Daaruit kunnen we wel al concluderen dat het mooi was, HEEL mooi! Mijn persoonlijke favoriete van onze hele trip naar Barcelona. 
-------------


BARCELONA - DAY 2

Voor iemand zoals ik (die als levensmotto heeft: plants are friends) is dit echt de hemel! Er was zoveel moois dat ik nooit wist waar ik moest kijken. Ik had al wel gehoord dat het vrij, tot zeer impressionant moest zijn, maar toch was ik van m'n sokken geblazen. Wat wel ontzettend belangrijk is, is dat je op voorhand je tickets moet bestellen want anders kom je er waarschijnlijk niet in.

Zoals ik daarnet al had vermeld: het hoogtepunt van de reis. Echt meeeega moooi! Oke, nu hou ik op met over dit park te zeuren. Bezoek dit gewoon één keer in je leven, dat is het enige wat ik nog wil meegeven.

In de (na)middag hebben we eigenlijk niet echt meer iets gedaan, maar ach het is vakantie so. Alsof wie die dag al niet genoeg moois hadden gezien, bezochten we in de avond het pronkstuk van Barcelona. De Sagrada Familia. Ook hiervoor hadden we al online tickets gekocht, wat je volgens mij ook gewoon echt moet doen.We hadden zo'n bakje met oortjes gekregen (sorry, ik weet niet hoe zo'n ding heet) waardoor we wat meer te weten kwamen over de geschiedenis van de Sagrada Familia.

Doordat het in het Engels was, verstond ik niet elk detail maar wel de hoofdzaken. Zoals je op de foto's kan zien, zijn ze wel nog steeds bezig met hem te bouwen. Dat zal ook nog een hele poos duren. Al vond ik dat hij er nu al heel erg mooi uitzag.Op voorhand hadden we ook geregeld dat we echt IN de torens van de Sagrada Familia mochten, Super gaaf!Voor de mensen met hoogtevrees is dit misschien niet zo'n goed idee, maar ik vond het in ieder geval een leuke ervaring. Wat ook chill was, was dat je met de lift naar boven kon waardoor je dus niet al die slopende trappen hoefde te doen.

-

Recht tegenover de Sagrada was een Italiaans restaurant (yep Italiaans eten in Spanje, lol) waar ik een pasta bolognese bestelde. We namen de metro terug naar het hotel en na wat gerelaxed te hebben, kropen we gewoon ons bed in. Want ja, allemaal leuk hoor zoveel dingen bezoeken, maar ik was die dag echt kapot. Anyway, ik was als een kind zo blij want ik had veel foto's getrokken, HEEL VEEL. Dat maakte voor mij deze dag al compleet.4 opmerkingen:

 1. Fijn om zo'n mooie stad te ontdekken! Palmbomen zijn echt mijn grote liefdes tussen al de bomen en planten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige foto's! Ik ben er echt twee weken geleden nog geweest, nee wacht één week (de tijd gaat veel te snel, haha) en ik beleef het gewoon nog een keer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie foto's! Ziet er echt leuk uit daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat een prachtige foto's! En omg palmbomen zijn zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het ontzettend tof vinden als je even een reactie hierboven achterlaat. Thanks!

Back to Top